Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο σώμα: παραδοσιακή ιατρική

αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Μια θεραπεία για τα παράσιτα στο σώμα μπορεί επίσης να είναι μια λαϊκή θεραπεία εάν, για παράδειγμα, ένας ασθενής έχει δυσανεξία στα ναρκωτικά.

Παρόλα αυτά, αυτά τα κεφάλαια πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρό, δεδομένου ότι οι παρασιτικές ασθένειες μπορούν να προκληθούν από διάφορα παθογόνα, η ζωτική δραστηριότητα των οποίων καταστέλλεται επίσης με διαφορετικούς τρόπους.

Πρέπει να απαλλαγούμε από τα παράσιτα;

Οι παρασιτικές ασθένειες στον άνθρωπο χωρίζονται σε ελμινθάσες (που προκαλούνται από σκουλήκια) και πρωτοζωικές λοιμώξεις (που προκαλούνται από πρωτόζωα). Τόσο αυτά όσο και άλλα μπορεί να είναι επικίνδυνα για το ανθρώπινο σώμα.

Οι ελμινθίαση προκαλούν διαταραχές στην εργασία των εντέρων, τα προϊόντα της ζωτικής τους δραστηριότητας διαταράσσουν τη λειτουργία του ήπατος, μειώνουν την ικανότητα εργασίας και καθυστερούν τη σωματική και νευροψυχική ανάπτυξη στα παιδιά. Επιπλέον, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση (αλλεργιοποίηση) του σώματος και αποτελούν ένα ευνοϊκό υπόβαθρο για την ανάπτυξη αλλεργικών ασθενειών. Τα πρωτόζωα δεν είναι λιγότερο επικίνδυνα.

Οι τριχομόνες είναι ο αιτιολογικός παράγοντας των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Το Giardia είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για παιδιά, στα οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση και αλλεργικές ασθένειες.

Πώς αντιμετωπίζονται οι παρασιτικές λοιμώξεις

Εάν υποψιάζεστε μια παρασιτική λοίμωξη, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Πρώτα θα κάνει μια εξέταση και στη συνέχεια θα συνταγογραφήσει ένα φάρμακο κατάλληλο για τη θεραπεία της αναγνωρισμένης ασθένειας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις για το διορισμό αυτού του φαρμάκου.

Μερικές φορές ο ασθενής έχει δυσανεξία στα ναρκωτικά ή απλά δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τη "χημεία"Σε αυτήν την περίπτωση, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μια λαϊκή θεραπεία για τα παράσιτα στο σώμα.

Οι λαϊκές θεραπείες, όπως φάρμακα από φαρμακείο, δεν μπορούν να είναι απολύτως ασφαλείς, επειδή απαιτείται μια συγκεκριμένη δοσολογία για την καταστροφή των παρασίτων, τα οποία συχνά έχουν παρενέργειες. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να εξετάσει όλες τις αποχρώσεις της δράσης των λαϊκών θεραπειών κατά των παρασίτων.

Η παραδοσιακή ιατρική συνιστά:

  • Σκόνη σπόρου κιτρίνης (αψιθιά); Οι ταξιανθίες του φυτού συγκομίζονται τον Αύγουστο, προτού ανθίσουν, στεγνώσουν, αλεσθούν σε γουδί και ληφθούν σε μείγμα με μαρμελάδα ή μέλι σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα: 1η ημέρα - δίαιτα (εκτός λιπαρών, τηγανητών τροφίμων, γλυκών) και καθαρτικώνη νύχτα; Την 2η και την 3η ημέρα, οι ενήλικες λαμβάνουν ένα κουταλάκι του γλυκού ένα μείγμα σπόρων κιτρίνης με μαρμελάδα τρεις φορές την ημέρα μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Ένα καθαρτικό χορηγείται τη νύχτα. βοηθά καλά με την ασκίαση;
  • έγχυση πικρού ξύλου2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα βότανα, όλη τη νύχτα, ρίχνουμε 1, 5 φλιτζάνια βραστό νερό σε ένα θερμό, στραγγίζουμε το πρωί και πίνουμε 3 φορές 1, 5 ώρες πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 2-3 εβδομάδες. Η έγχυση αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη. βοηθά στην ασκαρίαση και την εντεροβίαση;
  • έγχυση λουλουδιώνΡίξτε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα λουλούδια με ένα ποτήρι βραστό νερό, επιμείνετε μέχρι να κρυώσει, πάρτε μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό. Η έγχυση αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη. βοηθά στην ασκαρίαση και την εντεροβίαση;
  • Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τα παράσιτα στο σώμα. Σκόνη κολοκύθας; οι ακατέργαστοι ή αποξηραμένοι στον αέρα σπόροι ξεφλουδίζονται, αφήνοντας μια εσωτερική πράσινη φλούδα. 300 γραμμάρια αποφλοιωμένων σπόρων (εφάπαξ δόση για έναν ενήλικα) αλέθονται σε κονίαμα, στη συνέχεια ξεπλένονται με δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας νερό και χύνονται σε ένα πιάτο με αλεσμένους σπόρους. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή μαρμελάδα εκεί και ανακατέψτε καλά. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι και να αφήνεται στο κρεβάτι σε μικρές δόσεις για μία ώρα. 3 ώρες μετά τη διαδικασία, πρέπει να πάρετε καθαρτικό και μετά από άλλη μισή ώρα να κάνετε κλύσμα. Μπορείτε να φάτε φαγητό μόνο μετά τον καθαρισμό του παχέος εντέρου. ένας αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος για να απαλλαγείτε από ταινίες ·
  • αφέψημα σπόρων κολοκύθας; 500 g σπόρων κολοκύθας (δόση για έναν ενήλικα) αλέθονται μαζί με το κέλυφος σε μύλο κρέατος ή κονίαμα, χύνονται με διπλή ποσότητα νερού και εξατμίζονται για δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά σε υδατόλουτρο χωρίς βρασμό. Το ζωμό διηθείται, το φιλμ λαδιού απομακρύνεται από την επιφάνειά του και πίνεται με άδειο στομάχι για μισή ώρα. Πρέπει να πάρετε καθαρτικό 2 ώρες μετά τη λήψη του ζωμού. βοηθά να απαλλαγούμε από ταινίες?
  • γυμναστικοί σπόροι κολοκύθας (χωρίς σκληρό κέλυφος); Μπορούν να καταναλωθούν χωρίς θεραπεία, 150-200 g ανά λήψη.
  • αφέψημα σπόρων κολοκύθας gymnosperm; παρασκευάζεται με ρυθμό 150 g σπόρων ανά 450 ml νερού σε υδατόλουτρο για μία ώρα. μετά από αυτό το ζωμό φιλτράρεται και λαμβάνεται. Δόση ενηλίκων - 400 ml.
  • έγχυση φλούδας ροδιού; Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κρούστα με μισό ποτήρι βραστό νερό, επιμείνετε μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού τέσσερις φορές την ημέρα με καθημερινό κλύσμα τη νύχτα. Η πορεία της θεραπείας είναι μια εβδομάδα. καλό για ταινίες.