Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες

Κανείς δεν είναι ασφαλισμένος έναντι λοιμώξεων από παράσιτα ή, πιο συγκεκριμένα, κατά της ελμινθίαση. Στην πραγματικότητα, καθώς τα αυγά τους είναι αόρατα με γυμνό μάτι, μπορούν να μολυνθούν οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Και μπορεί να είναι οπουδήποτε: σε προϊόντα, σε τραπεζογραμμάτια, σε κιγκλιδώματα σε μεταφορές και σε άλλα αντικείμενα σε δημόσιους χώρους.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μαθαίνουμε ως παιδιά να πλένουν τα χέρια μας αφού περπατούν στο δρόμο ή αφού έρθουν σε επαφή με κατοικίδια. Παρεμπιπτόντως, τα κατοικίδια ζώα όπως οι γάτες ή τα σκυλιά είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες της ελμινθίαση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένα. Απλώς προσπαθήστε να ακολουθήσετε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες, συμβουλές

Για να προσδιορίσετε με ακρίβεια την παρουσία παρασίτων στο σώμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να δοκιμάσετε. Με επιβεβαιωμένη διάγνωση, συνταγογραφούνται ορισμένα φάρμακα που πρέπει να πίνουν κατά τη διάρκεια της πορείας.

Αυτό είναι σίγουρα καλό, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όσο ισχυρότερο είναι το φάρμακο, τόσο πιο αρνητικό είναι στο σώμα. Επιπλέον, οι λαϊκές θεραπείες δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τα ναρκωτικά.

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, τότε μπορεί να γίνει ενδιαφέρον πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες. Αυτό συζητείται με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ας ξεκινήσουμε τα πάντα με τη σωστή σειρά.

Συμπτώματα μόλυνσης από παράσιτα

Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα:

 1. Διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα παρατηρούνται με τη μορφή διάρροιας, δυσκοιλιότητας, αερίου ή κοιλιακού πόνου.
 2. Κατάθλιψη και ευερεθιστότητα.
 3. διακυμάνσεις στην αρτηριακή πίεση και αναιμία.
 4. Διαταραχές ύπνου.
 5. πόνος στις αρθρώσεις και τους μύες.
 6. επιδείνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και, κατά συνέπεια, κοινές ασθένειες του ARVI και του ARI.
 7. τα δόντια αλέθονται στον ύπνο σας.
 8. φθορά των νυχιών και των θαμπών μαλλιών.
 9. Μειωμένο βάρος, αλλά αυξημένη όρεξη.
 10. Εκδήλωση διαφόρων δερματικών προβλημάτων με τη μορφή σπυρακιών, ακμής, κηλίδων ηλικίας και κονδυλωμάτων.
 11. Φλεγμονώδεις διεργασίες στο ουροποιητικό σύστημα.
 12. Γενικά, μια γενική αδιαθεσία.
 13. Παρουσία προνυμφών ελμινθών στα κόπρανα.

Εάν εμφανιστούν συμπτώματα από τη λίστα, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό. Επειδή υπάρχει ένας σχετικά μεγάλος αριθμός διαφορετικών παρασίτων (σκουλήκια, ταινίες και σκουλήκια, σκουλήκια και άλλα), τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να περάσετε τις εξετάσεις. Ανάλογα με τη βλάβη στο σώμα, μπορείτε να αποφασίσετε τον καλύτερο τρόπο θεραπείας με φάρμακα ή λαϊκά φάρμακα.

Πότε απαγορεύεται η αφαίρεση παρασίτων από το σώμα;

Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις όταν δεν μπορεί να γίνει αντιπαρασιτικός καθαρισμός.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 1. Εγκυμοσύνη και θηλασμός.
 2. Προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα και πρόσφατη καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
 3. Η περίοδος του εμμηνορροϊκού κύκλου.
 4. Η παρουσία ασθενειών όπως έλκη, γρίπη ή SARS.
 5. Παρουσία οξείας ηπατικής ή νεφρικής ανεπάρκειας.
 6. ογκολογία.
 7. Επιδείνωση χρόνιων παθήσεων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα λαϊκά φάρμακα και φάρμακα έχουν ισχυρή επίδραση στο στομάχι και σε άλλα όργανα του πεπτικού συστήματος. Επομένως, συνιστάται να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία κατά των παρασίτων.

Προετοιμάστε το σώμα

Εάν ενδιαφέρεστε για το πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες, τότε θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι πρέπει πρώτα να προετοιμαστείτε για αυτήν τη διαδικασία.

Για να το κάνετε αυτό, προχωρήστε ως εξής:

 1. Μεταβείτε σε μια υγιεινή διατροφή, χωρίς αλεύρι, λιπαρά και τηγανητά ή γρήγορο φαγητό από την καθημερινή σας διατροφή. Εάν μολυνθούν με λάμπλια, γλυκά και γαλακτοκομικά προϊόντα εξαιρούνται επίσης από τη διατροφή.
 2. Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα.

Γενικά, τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα για 1-2 εβδομάδες πριν από την έναρξη της θεραπείας.

Προϊόντα που προάγουν την εξάλειψη των παρασίτων

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, όταν μολυνθούν από ήπια σκουλήκια, μπορούν να βοηθήσουν να τα αφαιρέσετε από το σώμα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Γυρίσματα σπόρων κολοκύθας. Πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και ωμά, αφού μετά τη θερμική επεξεργασία χάνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
 2. σκόρδο.
 3. κρεμμύδια.
 4. Ωμά τεύτλα και καρότα.
 5. γκρέιπφρουτ.
 6. Φρέσκος πολτός καρύδας.
 7. γρανάτης.
 8. Ραπανάκι.
 9. ρίζα χρένου.
 10. Σόρελ.
 11. τζίντζερ.

Είναι καλό να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά στο μαγείρεμα όπως:

 1. Γαρίφαλο.
 2. κορίανδρο.
 3. Πιπέρι καγιέν.

Εκτός από τα προϊόντα, υπάρχουν επίσης φρέσκοι χυμοί που είναι επίσης κατάλληλοι για την καταπολέμηση της ελμινθίαση:

 1. Λαχανικά: παντζάρια, χυμός καρότου, λάχανο.
 2. γκρέιπφρουτ εσπεριδοειδών και ανανά.

Γενικά, όλα τα παραπάνω προϊόντα και χυμοί έχουν ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα και όχι μόνο ως αντιπαρασιτικός παράγοντας.

Λαϊκές θεραπείες

Εάν προκύψει ερώτημα σχετικά με το πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες, τότε θα πω αμέσως, ότι υπάρχουν πολλές συνταγές. Επομένως, αυτό το άρθρο θα μιλήσει για πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές επιλογές για την αφαίρεση ελμινθών.

Εφαρμογές σκόρδου

Το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων ελμινθών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους:

 1. Ως κλύσμα καθαρισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, παρασκευάζεται νερό σκόρδου. Είναι απαραίτητο να συμπιέσετε μερικά σκελίδες σκόρδου με τη βοήθεια ενός ψιλοκομμένου σκόρδου και να βάλετε αυτό το σκόρδο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Στη συνέχεια πρέπει να αφήσετε το μείγμα να παραμείνει όλη τη νύχτα και το πρωί το υγρό διηθείται και χρησιμοποιείται για κλύσμα. Στο τέλος της διαδικασίας, ξεπλύνετε τον πρωκτό με τρεχούμενο νερό. Η διάρκεια χρήσης κλύσματος με νερό σκόρδου είναι 5 ημέρες. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν συνιστάται για αιμορροΐδες.
 2. Η έγχυση σκόρδου και γάλακτος είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να απαλλαγείτε από σκουλήκια. Για να το προετοιμάσετε, βάλτε 12 σταγόνες χυμό σκόρδου σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Αυτή η έγχυση πίνεται 2-3 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
 3. Βάμμα σκόρδου και ρίζας χρένου, δεν συνιστάται για ασθένειες του πεπτικού συστήματος. Για να το προετοιμάσετε, θα πρέπει να τρίψετε ένα τέταρτο φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρίζα χρένου και την ίδια ποσότητα σκόρδου σε ένα λεπτό τρίφτη. Τα συστατικά αναμιγνύονται και χύνονται με ένα λίτρο βραστό νερό, μετά το οποίο εγχύονται για 10 ημέρες. Η προκύπτουσα έγχυση πρέπει να λαμβάνεται 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα.

Troichetka

Μια άλλη αρκετά αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν τίθεται το ερώτημα πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα με λαϊκές θεραπείες είναι μια τριάδα που αποτελείται από καρύδια, αψιθιά και γαρίφαλα.

Πρώτα γίνεται ένα βάμμα καρυδιάς:

 1. Πρέπει να πάρετε 15 ώριμα καρύδια σε ένα πράσινο κέλυφος, να τα ξεπλύνετε καλά και να τα ξεφλουδίσετε από αυτά. Μετά από αυτό, το κέλυφος πρέπει να είναι ψιλοκομμένο.
 2. Η ψιλοκομμένη φλούδα θα πρέπει να τοποθετείται σε ένα ποτήρι με καλά σφιχτό καπάκι και 0, 5 λίτρα αλκοόλ να χύνονται σε αυτό.
 3. Επιμείνετε σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος για ένα μήνα. Σε αυτήν την περίπτωση, το γυαλί πρέπει να ανακινείται τακτικά.

Ταυτόχρονα, η κατανάλωση βάμματος καρυδιών θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε το σώμα να μπορεί να το συνηθίσει. Δηλαδή, την πρώτη ημέρα πρέπει να πιείτε μισό ποτήρι νερό με μια σταγόνα βάμμα.

Και πιείτε έτσι για 5 ημέρες, προσθέτοντας μια σταγόνα του βάμματος. Από την έκτη ημέρα η δοσολογία αλλάζει και αυξάνεται ανάλογα με το σωματικό βάρος έως 2 κουταλάκια του γλυκού για βάρος έως 70 κιλά και έως 2, 5 για το βάρος πάνω από 70 κιλά.

Αυτό μειώνει την ποσότητα νερού σε 50 ml. Αυτή η ποσότητα βάμματος πίνεται για 2 ημέρες για 5 ημέρες. Από την 11η ημέρα, η δοσολογία του βάμματος παραμένει η ίδια, αλλά η πρόσληψη μειώνεται σε μία φορά το πρωί με άδειο στομάχι πριν από τα γεύματα.

Άλλα στοιχεία της τριάδας

Κατά τη λήψη βάμματος καρυδιού, το ξύλο αψιθιάς και η σκόνη γαρίφαλου λαμβάνονται σε αραιωμένη μορφή. Αυτά είναι τα συστατικά της τριάδας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το σκουλήκι και η σκόνη γαρίφαλου πρέπει επίσης να λαμβάνονται σε μια συγκεκριμένη δοσολογία. Την πρώτη ημέρα, ξεχωριστά, πρέπει να αραιώσετε 1 πρέζα αψιθιάς και την ίδια ποσότητα γαρίφαλου με νερό.

Τη δεύτερη ημέρα, το ένα τέταρτο ενός κουταλιού του γλυκού έχει ήδη αραιωθεί, την τρίτη 0, 33. Την τέταρτη ημέρα η δοσολογία του wormwood αυξάνεται στο μισό κουταλάκι του γλυκού. Μέχρι την 14η ημέρα, θα πρέπει να αυξήσετε τη δόση της σκόνης αψιθιάς σε 0, 5 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

Αυτή η δοσολογία είναι μεθυσμένη για έως και 20 ημέρες. Μετά από αυτό, η ίδια δόση αψιθιάς λαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα.

Στην περίπτωση των γαρίφαλων, η ποσότητα πρέπει να πίνεται για άλλες 7 ημέρες μετά την τρίτη ημέρα, η οποία αυξάνεται σε 0, 33. Από την 11η ημέρα, πρέπει να παίρνετε 1 κουταλάκι του γλυκού μαζί με το ξύλο αψιθιάς μία φορά την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γαρίφαλα πίνουν κάθε 8 ώρες πριν από το γεύμα για τις πρώτες 10 ημέρες. Το μάθημα διαρκεί 1 μήνα. Ωστόσο, εάν εμφανίσετε δυσφορία ή αλλεργικές αντιδράσεις, διακόψτε τη θεραπεία.

Σπόροι κολοκύθας

Μια άλλη καλή λύση στο ερώτημα πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες είναι οι σπόροι κολοκύθας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης τους με το μεγαλύτερο όφελος:

 1. Ένα μείγμα αλεσμένων σπόρων κολοκύθας, μελιού και νερού χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του ήπατος των ελμινθών. Για άλεσμα και ανάμιξη με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, χρειάζονται 300 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας. Αυτό το μείγμα λαμβάνεται το πρωί πριν από τα γεύματα και μετά από 3 ώρες πρέπει να πιείτε ένα ήπιο καθαρτικό. Μισή ώρα μετά τη λήψη καθαρτικού, πρέπει να κάνετε κλύσμα. Το μάθημα διαρκεί 2 μέρες συνεχόμενα, μετά δημιουργείται ένα μηνιαίο διάστημα και επαναλαμβάνεται ξανά.
 2. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείτε σπόρους άνηθου και κολοκύθας για την καταπολέμηση των ελμινθών. Και τα δύο συστατικά χρησιμοποιούνται σε ίσες αναλογίες μισής κουταλιάς της σούπας το καθένα και ένα λίτρο βραστό νερό πρέπει να χυθεί πάνω τους. Το μείγμα πρέπει να εγχυθεί για μία ώρα. Το μείγμα στη συνέχεια διηθείται. Η έγχυση πρέπει να λαμβάνεται ως τσάι τρεις φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 7 ημέρες.
 3. Για να φτιάξετε μια παρασκευή από σπόρους κολοκύθας, χρησιμοποιούνται 0, 5 κιλά σπόροι και ένα λίτρο κρύου νερού. Αφού οι σπόροι γεμίσουν με νερό, το μείγμα πρέπει να τοποθετηθεί σε υδατόλουτρο για δύο ώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, το μείγμα δεν πρέπει να βράσει. Στη συνέχεια, πρέπει να στραγγίξετε τον προκύπτον ζωμό και να συμπιέσετε τους σπόρους. Ο ζωμός λαμβάνεται σε μικρές γουλιές για μια ώρα. Στη συνέχεια, λίγες ώρες μετά τη λήψη του ζωμού, πρέπει να πιείτε ένα αλατούχο καθαρτικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε μια εβδομάδα μετά τη θεραπεία, συνιστάται να περάσετε εξετάσεις για την παρουσία παρασίτων.

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες, το αποτέλεσμα

Εν κατακλείδι, πρέπει να σημειωθεί ότι η λύση στο ζήτημα του πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα με λαϊκές θεραπείες δεν είναι τόσο δύσκολη.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να παίρνετε φάρμακα. Επομένως, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για συμβουλές και να συνταγογραφήσετε εξετάσεις.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι ενέργειες αντενδείκνυνται. Εάν είναι δυνατόν, για λόγους πρόληψης, θα πρέπει να καταναλώνετε τακτικά προϊόντα και φρέσκους χυμούς που βοηθούν να απαλλαγείτε από διάφορα ελμινθάρια.