Ταξινόμηση των παρασίτων και των σκουληκιών που ζουν στο ανθρώπινο σώμα

Σκουλήκι από το ανθρώπινο σώμα

Είναι υγιές να ζεις στον κόσμο - τα παράσιτα στο σώμα παρεμβαίνουν σε αυτό. Αυτές είναι οι χαμηλότερες μορφές φυτών και ζώων που ζουν εις βάρος του ιδιοκτήτη. Μεταφρασμένα από τα ελληνικά, εννοούν - δωρεάν αναβάτες.

Μέσω του παρασιτισμού, μπορούν να είναι εξωτερικοί και εσωτερικοί.

Τα παράσιτα που ζουν στο ανθρώπινο σώμα χωρίζονται σε επίπεδες σκουλήκια και σκουλήκια.

Τα επίπεδα χωρίζονται με τη σειρά τους σε τριμετόδια και κύστεους.

Τα στρογγυλά σκουλήκια ονομάζονται επίσης νηματώδη.

Τα νηματώδη που ζουν στο ανθρώπινο σώμα

Παράσιτο σκουλήκι από το ανθρώπινο σώμα

Ποια παράσιτα ζουν στο σώμα, πρώτα απ 'όλα, νηματώδη - φτάνουν σε μεγάλο μήκος και έχουν το σχήμα ενός γαιοσκώληκα, εξ ου και το όνομα - σκουλήκια, είναι:

 • Σκουλήκι;
 • Pinworms;
 • Hookworms;
 • Trichinella.

σκουλήκι

Ένα από τα πιο συνηθισμένα νηματώδη είναι ένα παράσιτο, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει τα 45 εκ. Το θηλυκό παράγει 200. 000 αυγά και αυτή η διαδικασία συμβαίνει ανεξάρτητα από την παρουσία ενός αρσενικού στο σώμα του ξενιστή. Μαζί με τα κόπρανα, τα αυγά πέφτουν στο έδαφος, όπου μετατρέπονται σε προνύμφες εάν οι παράγοντες είναι ευνοϊκοί. Μπορείτε να μολυνθείτε με αυτό το ελμίνθιο με βρώμικα χέρια και άπλυτα λαχανικά, φρούτα, μούρα.

Σημάδια λοίμωξης: ναυτία, σάλιασμα, απώλεια όρεξης. Με μεγάλο αριθμό Ascaris, μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές συνέπειες, το σχίσιμο των μετεγχειρητικών ραμμάτων, η εμφάνιση παγκρεατίτιδας. Τα σκουλήκια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τις εγκύους - η διείσδυση τους στο έμβρυο είναι δυνατή.

Σκουλήκια

Μικρά σκουλήκια μεγέθους έως 10 mm μολύνονται κυρίως από αυτά από παιδιά, συχνότερα σε νηπιαγωγεία. Ένα άρρωστο άτομο γίνεται αιτία μόλυνσης και εάν δεν τηρούνται οι κανόνες προσωπικής υγιεινής, η πιθανότητα μόλυνσης αυξάνεται σημαντικά. Σημάδια εμφάνισης σκουληκιών:

 • νυχτερινή φαγούρα στην πρωκτική περιοχή
 • μειωμένη απόδοση
 • Διαταραχή ύπνου;
 • νευρικές διαταραχές.

Η παρουσία πνευμονοειδών δεν απειλεί τη ζωή του ασθενούς, αλλά είναι αρκετά άβολα και προκαλεί δυσβολία.

Παράσιτο των εντέρων

Το παράσιτο των 20 mm είναι ροζ χρώματος, εμφανίζει λιγότερες εκδηλώσεις, αλλά η ζημιά είναι τεράστια. Η στοματική κοιλότητά της έχει δόντια και πλάκες με τις οποίες ροκανίζει το δρόμο μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Οι προνύμφες εισέρχονται στο σώμα μέσω του δέρματος των ξυπόλυτων.

Το κύριο καθήκον των προνυμφών είναι να εισέλθουν στο ανθρώπινο στόμα, από όπου, κατά την κατάποση του σάλιου, κατεβαίνουν στα έντερα, όπου εκκρίνονται ενήλικες ελμινθίες. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, το οποίο οδηγεί σε αναιμία. Ο κίνδυνος προέρχεται από τα απόβλητά τους, τα οποία δηλητηριάζουν το σώμα. Τα σημάδια της παρουσίας ελμινθών είναι: επίμονη βρογχίτιδα, δερματίτιδα, ναυτία, κοιλιακός πόνος, δυσπεψία. Η καρδιά πάσχει από αυτό το παράσιτο - μπορεί να εμφανιστεί μυοκαρδίτιδα.

Trichinella

Τα θηλυκά των σκουληκιών έχουν μέγεθος έως 4 mm, τα αρσενικά είναι μικρότερα. Πεθαίνουν στο εξωτερικό περιβάλλον και είναι βιώσιμα μόνο στο σώμα. Η πηγή μόλυνσης είναι άψητο κρέας ζώων. Τα παράσιτα εξαπλώνονται μέσω των αιμοφόρων αγγείων σε όλα τα όργανα, ριζώνουν και μπορούν να ζήσουν ειρηνικά για 20 χρόνια.

Trichinella σκουλήκι από το ανθρώπινο σώμα

Τα πιο κοινά σημεία λοίμωξης είναι:

 • αύξηση στην εξέταση αίματος των ηωσινόφιλων.
 • αύξηση θερμοκρασίας στους 40 ° C ·
 • Μυϊκός πόνος;
 • Επιπεφυκίτιδα και πρήξιμο του προσώπου.

Παράσιτα Trematode

Τα ελάσματα που είναι μικρά έχουν ένα επίπεδο σώμα που έχει 2 βεντούζες πάνω του. Τα περισσότερα από αυτά είναι ερμαφρόδιτα. Απαιτείται ενδιάμεσος ξενιστής για ανάπτυξη.

απροσδόκητη επιτυχία

Helminth - hermaphrodite, μεγαλώνει έως 14 mm, επηρεάζει τους χολικούς αγωγούς. Αφού εισέλθουν στα νερά, τα αυγά καταλήγουν σε μαλάκια, όπου αναπτύσσονται σε προνύμφες, και στη συνέχεια οι προνύμφες εγκαθίστανται στις κλίμακες των ψαριών. Εάν ένα άτομο τρώει άσχημα τηγανητά ψάρια αυτή τη στιγμή, μπορεί να μολυνθεί από αυτό το παράσιτο.

Στο σώμα του απόλυτου ξενιστή του, ενός ανθρώπου, η βδέλλα εισάγεται στο δωδεκαδάκτυλο, όπου η προνύμφη μεγαλώνει σε ένα ενήλικο ελμίνθιο. Τα νερά μολύνονται με βδέλλες (τα απόβλητά τους εισέρχονται στο νερό) από άτομα που τρώνε προϊόντα ψαριών και εργάζονται σε σκάφη.

Σχιστόσωμα

Helminths με ετεροφυλόφιλα άτομα που μοιάζουν με βελόνες στην εμφάνιση. Ένα ζευγάρι παρασίτων παράγει έως και 3000 αυγά σε 24 ώρες. Ένα άτομο μολύνεται κατά το μπάνιο ή με μολυσμένο νερό. Η προνύμφη μεγαλώνει στους πνεύμονες και τα αιμοφόρα αγγεία. Στη συνέχεια, τα αυγά τοποθετούνται στο έντερο.

Παρουσία σχιστοσωμάτων, παρατηρούνται τα ακόλουθα:

 • Πόνος στο στομάχι;
 • παραβίαση της όρεξης
 • Αναιμία;
 • Αλλαγή από διάρροια σε δυσκοιλιότητα.
 • Απώλεια βάρους;
 • Παραβίαση του κύκλου στις γυναίκες.
 • Ανικανότητα στους άνδρες
 • μειωμένη σχολική απόδοση στα παιδιά.

Όταν εισάγεται σε νευρικές ίνες, είναι δυνατή η ανάπτυξη παράλυσης, εγκεφαλικής βλάβης.

Πού μπορούν να εγκατασταθούν τα ελμίνθια

Συχνά οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πού ζουν τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα;

Ο εντοπισμός οφείλεται στον τύπο του ξενιστή που εισήλθε στο σώμα του «παρασίτου». Τις περισσότερες φορές εγκαθίστανται στα πεπτικά όργανα, στους πνεύμονες, στην καρδιά, στο ήπαρ.

Το ανθρώπινο σώμα στο οποίο ζει το παράσιτο αποδυναμώνεται και πάσχει από διάφορες ασθένειες. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν παράσιτα που ζουν στο σώμα. Απλά πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στον εαυτό σας και εάν προκύψει η παραμικρή υποψία, τότε δεν μπορείτε να αναβάλλετε μια επίσκεψη στον γιατρό.

Ελμινθία στο ανθρώπινο σώμα

Προκειμένου το σώμα στο οποίο το παράσιτο 6 γραμμάτων ζει να επουλωθεί και να γίνει υγιές, πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής, να μην πίνει ωμό νερό και να μην τρώει κακώς μαγειρεμένο κρέας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

Είναι υπέροχο να ζεις σε αυτόν τον κόσμο και δεν θέλεις να σκεφτείς τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά πρέπει. Μετά από όλα, κάθε δεύτερο άτομο στη γη μολύνεται με σκουλήκια. Ο οργανισμός στον οποίο ζει το παράσιτο είναι ένα πεδίο θαυμάτων που θα συμβούν. Αλλά η εμπιστοσύνη στη μοίρα είναι η μοίρα των αδύναμων.