Σπόροι κολοκύθας για σκουλήκια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των ελμινθών και άλλων εντερικών παρασίτων. Τα φάρμακα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, αλλά η χρήση τους είναι συχνά γεμάτη με την εμφάνιση παρενεργειών. Επιπλέον, λόγω του υψηλού επιπέδου τοξικότητας, τέτοια φάρμακα προκαλούν σημαντική βλάβη στο σώμα. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λαϊκές θεραπείες όπως οι σπόροι κολοκύθας για τα σκουλήκια για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα. Οι σπόροι αυτού του χρήσιμου λαχανικού δεν δρουν χειρότερα από τα ανθελμινθικά, αλλά δεν προκαλούν παρενέργειες και έχουν τονωτική δράση.

Από ποια παράσιτα θα βοηθήσει η κολοκύθα;

Σπόροι κολοκύθας για σκουλήκια

Το κύριο ενεργό συστατικό που βοηθά στην απομάκρυνση των σκουληκιών και άλλων παρασίτων από το σώμα είναι η κουκουρβιτίνη. Στην πραγματικότητα, αυτή η ουσία είναι ένα αδύναμο δηλητήριο που έχει τοξική επίδραση στα αυγά, τις προνύμφες και τα ίδια τα παράσιτα που ζουν στα όργανα του γαστρεντερικού σωλήνα. Κάτω από τη δράση του συστατικού, οι έλμινθοι χάνουν την ικανότητα να αναπαράγονται, να γεννούν αυγά και επίσης να προσκολλώνται στον εντερικό βλεννογόνο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τα παράσιτα που εξουδετερώνονται από το δηλητήριο αποβάλλονται από το έντερο κατά τη διάρκεια της περισταλτικής.

Για να έχετε το ισχυρότερο αποτέλεσμα, συνιστάται να παίρνετε κολοκυθόσπορους από παράσιτα μαζί με καθαρτικά και να κάνετε καθαριστικά κλύσματα. Τα ακόλουθα σημεία πρέπει να τηρούνται κατά την εκτέλεση της θεραπείας:

 • Η κολοκυθίνη βρίσκεται κυρίως στο δέρμα των σπόρων κολοκύθας και στο φιλμ που χωρίζει το δέρμα από τον σπόρο. Για το λόγο αυτό, οι γιατροί συνιστούν την προετοιμασία αφεψημάτων και αφεψημάτων στην κολοκύθα από μη αποφλοιωμένους σπόρους.
 • Η κουκουρβιτίνη δεν σκοτώνει εντελώς τα παράσιτα, αλλά τα παραλύει μόνο προσωρινά. Για να καθαρίσετε το σώμα από σκουλήκια και σκουλήκια, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς καθαρτικά, διαφορετικά μέρος των σκουληκιών θα παραμείνει μέσα. Μετά το τέλος της θεραπείας, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ξανά.

Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι η κουκουρβιτίνη έχει βλαβερή επίδραση σε σχεδόν όλους τους τύπους παρασίτων. Η ουσία είναι σε θέση να εξουδετερώνει τόσο τους χιλιοστά όσο και τους μετροσκώληκες. Χρειάζεται όμως περισσότερος χρόνος για να αφαιρεθούν μεγάλα παράσιτα. Τα φάρμακα που παρασκευάζονται με βάση τους σπόρους κολοκύθας βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος ενός ενήλικα και ενός παιδιού από τους ακόλουθους τύπους παρασίτων:

 • Στρογγυλοί σκώληκες: Στρογγυλοί σκώληκες, τριχινέλλες, στρογγυλοί σκώληκες.
 • Ταινίες: Ταινίες, χοιρινό και βοδινό κρέας.
 • Flukes: Giardia, Siberian flukes, liver flukes.

Οι σπόροι κολοκύθας βοηθούν επίσης στη θεραπεία της γιαρδιάσης που προκαλείται από την παρουσία της γιάρδιας.

Οφέλη από τη χρήση φαρμακευτικών προϊόντων κολοκύθας

Κολοκυθέλαιο κατά των σκουληκιών

Η χρήση βαμμάτων και αφεψημάτων με βάση τους σπόρους κολοκύθας στην καταπολέμηση των σκουληκιών έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Ασφάλεια. Η κουκουρβιτίνη δρα σαν τοξίνη στις ταινίες και τους στρογγυλούς σκώληκες, αλλά αυτό το συστατικό είναι αβλαβές για τον άνθρωπο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πιείτε φάρμακα για ενήλικες, παιδιά και γυναίκες που βρίσκονται σε θέση. Εάν τηρηθούν όλες οι συστάσεις, η θεραπεία είναι εγγυημένη ότι δεν θα έχει παρενέργειες.
 • Διαθεσιμότητα. Η κολοκύθα είναι ένα φθηνό λαχανικό που πωλείται στα καταστήματα όλο το χρόνο.
 • οφέλη για τον οργανισμό. Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν χρήσιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας.

Με την τακτική κατανάλωση των σπόρων αυτού του λαχανικού, το σώμα είναι κορεσμένο με:

 • Βιταμίνες της ομάδας Β. Διεγείρουν τη δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων, έχουν θετική επίδραση στην πνευματική δραστηριότητα.
 • πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Ενδυνάμωση και πάχυνση των τριχοειδών αγγείων, αντισκληρωτική δράση. Ελλείψει έλλειψης πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου μειώνεται.
 • Ψευδάργυρος. Επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο ψευδάργυρος συμμετέχει επίσης ενεργά στην κυκλοφορία του αίματος.
 • Φώσφορος. Υπεύθυνη για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, διατηρεί την οξεοβασική ισορροπία. Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν τρεις φορές περισσότερο φώσφορο από τα ψάρια.

συνταγές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε σπόρους κολοκύθας από παράσιτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τους εξής τρόπους:

 • ακατέργαστο, χωρίς προεπεξεργασία.
 • αποξηραμένα (οι σπόροι ξηραίνονται φυσικά στον ανοιχτό αέρα).
 • τηγανητό με αλάτι?
 • τηγανητό με ελαιόλαδο και αλάτι?
 • ψημένο στο φούρνο?
 • σε μορφή λαδιού.

Οι σπόροι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την παρασκευή τσαγιού. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους σε 600 ml ζεστό νερό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα το προϊόν είναι έτοιμο για χρήση. Η ζάχαρη, η βανίλια ή η κανέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τις γευστικές ιδιότητες του παρασκευασμένου τσαγιού.

Ο κλασικός τρόπος για την καταπολέμηση των σκουληκιών είναι να φάτε ένα ποτήρι καθαρισμένους σπόρους κολοκύθας το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Ταυτόχρονα, καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε με άδειο στομάχι. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 3 εβδομάδες. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού του σώματος από τα παράσιτα αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά, αφού δεν αντιλαμβάνονται τους σπόρους κολοκύθας ως φάρμακο.

Σε μια σημείωση! Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη συνταγή, μόνο οι μη αποφλοιωμένοι σπόροι είναι κατάλληλοι για την παρασκευή αντιπαρασιτικών. Οι αποφλοιωμένοι σπόροι κολοκύθας οξειδώνονται γρήγορα και χάνουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Με μέλι

Σπόροι κολοκύθας με μέλι για σκουλήκια

Μπορείτε να αφαιρέσετε τους έλμινθους από το σώμα με ένα φάρμακο που παρασκευάζεται από σπόρους κολοκύθας αναμεμειγμένους με μέλι. Το προϊόν της μέλισσας σε αυτή την περίπτωση δρα ως ήπιο καθαρτικό ενώ βελτιώνει τη γεύση του φαρμάκου. Το φάρμακο πρέπει να παρασκευάζεται από τα ακόλουθα συστατικά: 300 γραμμάρια αποφλοιωμένους σπόρους κολοκύθας και μια κουταλιά της σούπας φρέσκο μέλι τίλιο. Το κύριο συστατικό πρέπει να αλεσθεί σε μια σκόνη σε έναν μύλο καφέ και να προσθέσετε μέλι.

Το παρασκευασμένο μείγμα καταναλώνεται με άδειο στομάχι το πρωί για 3 ημέρες. 3 ώρες μετά την κατανάλωση του μείγματος, πίνεται ένα καθαρτικό. Εάν η θεραπεία πραγματοποιείται για βρέφος, ο αριθμός των συστατικών μειώνεται στο μισό.

με σκόρδο

Αυτή η συνταγή έχει διπλό αποτέλεσμα, όχι μόνο βοηθά να απαλλαγούμε από τα σκουλήκια καρφίτσας και τα στρογγυλά σκουλήκια, αλλά επίσης ξεβουλώνει τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να τηγανίσετε 200 γραμμάρια σπόρων σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, τα τρίβουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Ανακατέψτε σωστά το προκύπτον προϊόν και αφήστε το για 10 ώρες. Το φάρμακο λαμβάνεται σε μία κουταλιά της σούπας το πρωί και το βράδυ για 4 ημέρες. Μετά τη λήψη του φαρμάκου για 3 ώρες, το φαγητό απαγορεύεται.

Με καστορέλαιο

Σπόροι κολοκύθας με καστορέλαιο για σκουλήκια

Το καστορέλαιο είναι ένα ήπιο και απαλό καθαρτικό που, όταν συνδυάζεται με σπόρους κολοκύθας, έχει ισχυρή ανθελμινθική δράση. Για να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα, πρέπει να κάνετε τα εξής: να φάτε 100 γραμμάρια αποφλοιωμένους σπόρους το πρωί για 3 ημέρες και το βράδυ να πίνετε μια κουταλιά της σούπας καστορέλαιο 3 ώρες πριν τον ύπνο. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να αλέσει 100 γραμμάρια σπόρων και να ανακατέψει τη σκόνη που προκύπτει με 15 ml καστορέλαιο. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη συνταγή, το μείγμα πρέπει να λαμβάνεται πριν τον ύπνο.

Με γάλα

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιείται συχνότερα για την αφαίρεση των ασκαρίδων στα παιδιά λόγω της ευχάριστης γεύσης του φαρμάκου. Για να το ετοιμάσετε, ρίξτε 200 γραμμάρια αποφλοιωμένους σπόρους κολοκύθας με ένα ποτήρι ζεστό γάλα και χτυπήστε στο μπλέντερ. Το μείγμα που προκύπτει καταναλώνεται αντί για πρωινό για 4 ημέρες. Αφού πάρετε το φάρμακο για μια ώρα, δεν μπορείτε να πιείτε και να φάτε. Μετά από 3 ώρες πρέπει να πάρετε ένα καθαρτικό ή να κάνετε κλύσμα. Για να εδραιώσετε το αποτέλεσμα, επαναλάβετε τη διαδικασία την επόμενη μέρα. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των υπόλοιπων παρασίτων από το σώμα.

Σε μια σημείωση! Με την ταυτόχρονη χρήση κολοκυθόσπορων με ανθελμινθικά φάρμακα, η επίδρασή τους αυξάνεται αρκετές φορές.

μέθοδος του γιατρού

Η μέθοδος καθαρισμού σκουληκιών, που αναπτύχθηκε από ειδικό, αποτελείται από 3 στάδια. Παρά το γεγονός ότι σε αυτήν την τεχνική χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά προϊόντα και συστατικά, δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 16 ετών και έγκυες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας τέτοιος καθαρισμός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ένα εξασθενημένο σώμα. Η διαδικασία αποπαρασίτωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 • βερμούτ. Ένα άτομο πρέπει να πιει 50 ml έγχυσης αψιθιάς πρωί και βράδυ για 3 ημέρες. Αυτό το φυτό περιέχει πολλά συστατικά που έχουν επιζήμια επίδραση στις ταινίες και τους στρογγυλούς σκώληκες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, εισάγεται ένα διάλειμμα θεραπείας 5 ημερών.
 • Κολοκύθι. Σε αυτή τη φάση, τα υπόλοιπα παράσιτα απομακρύνονται από το σώμα. Για να γίνει αυτό, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πρέπει να τρώτε 300 γραμμάρια αποφλοιωμένων σπόρων το πρωί και το βράδυ. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεπλένονται με νερό ή κάτι για να πιάσετε, καθώς αυτό θα μειώσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Μετά από 2 ώρες πρέπει να πάρετε ένα καθαρτικό με βάση το αλάτι και να κάνετε κλύσμα. Η φάση διαρκεί 7 ημέρες, η διαδικασία επαναλαμβάνεται καθημερινά. Για να επιταχύνετε και να διευκολύνετε τη διαδικασία καθαρισμού, συνιστάται να τρώτε ελαφριές τροφές φυτικής προέλευσης κατά τη διάρκεια αυτών των 7 ημερών.
 • Ελιά. Αυτή η φάση είναι τελική και εδραιώνει το αποτέλεσμα. Ο ασθενής πρέπει να πάρει μια χολή παρασκευασμένη από ελαιόλαδο (250 ml) αναμεμειγμένη με χυμό λεμονιού (100 ml).

Εάν ακολουθήσετε αυστηρά καθένα από αυτά τα βήματα, το αποτέλεσμα θα είναι 100%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στρογγυλά σκουλήκια και τα σκουλήκια φοβούνται την αψιθιά και τους σπόρους κολοκύθας, ο συνδυασμός αυτών των συστατικών έχει επιζήμια επίδραση σε αυτά.

Συνταγή για εγκύους

Εγκυμοσύνη και χρήση κολοκυθόσπορων για σκουλήκια

Ενώ κυοφορούν ένα παιδί, οι γυναίκες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα περισσότερα φάρμακα. Όταν μολύνονται με έλμινθους, οι γιατροί συμβουλεύουν να αποφεύγουν τη χρήση λαϊκών συνταγών, καθώς είναι ήπιες για το σώμα και, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, δεν προκαλούν παρενέργειες. Για να προετοιμάσετε το φάρμακο, πρέπει να αναμίξετε 100 g σπόρων με 300 ml ελαφρώς ζεσταμένου γάλακτος και να αλέσετε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ. Το μείγμα χρησιμοποιείται για πρωινό. Μετά από 2 ώρες, μια γυναίκα χρειάζεται να πιει μια κουταλιά καστορέλαιο, το οποίο έχει ελαφρά καθαρτική δράση. Ένα τέτοιο φάρμακο όχι μόνο βοηθά να απαλλαγούμε από τα παράσιτα από το σώμα, αλλά έχει επίσης ευεργετική επίδραση στην οπτική λειτουργία, προάγει την απομάκρυνση της περίσσειας υγρών και μειώνει τα συμπτώματα της τοξίκωσης. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της συνταγής έχει επιβεβαιωθεί από περισσότερες από μία γενιές γυναικών. Επομένως, εάν εντοπιστούν έλμινθες στο σώμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Αντενδείξεις και υπερδοσολογία

Αν και οι σπόροι κολοκύθας είναι ένα φυσικό και ασφαλές προϊόν, δεν μπορούν όλοι οι ασθενείς να τους χρησιμοποιήσουν για την καταπολέμηση των ελμινθών. Αυτό συμβαίνει γιατί σε ορισμένες ασθένειες μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων και συστημάτων. Συνιστάται να αρνηθείτε τη θεραπεία με αυτό το προϊόν εάν έχετε τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

 • μια αλλεργική αντίδραση στα συστατικά που αποτελούν τους σπόρους.
 • ανοιχτή μορφή γαστρικού έλκους?
 • παγκρεατίτιδα (ειδικά η θεραπεία είναι επικίνδυνη στο στάδιο της έξαρσης της νόσου).
 • σοβαρό στάδιο ουρολιθίασης.
 • ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα?
 • ατομική δυσανεξία στην κολοκύθα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σπόροι περιέχουν υδροκυανικό οξύ, το οποίο αν καταναλωθεί σε υπερβολική ποσότητα έχει αρνητική επίδραση στον οργανισμό. Επομένως, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αυτό το εξάρτημα εντός λογικών ορίων.

Εάν αγνοήσετε τους κανόνες και καταναλώνετε σπόρους κολοκύθας σε υπερβολικές ποσότητες, οι συνέπειες μιας τέτοιας θεραπείας μπορεί να είναι:

 • ναυτία και έμετος;
 • παραβίαση του σκαμνιού?
 • επιταχυνόμενος καρδιακός παλμός και ταχυκαρδία.
 • Ενόχληση και πόνος κατά την ούρηση.
Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αρνητικών εκδηλώσεων, πριν από την έναρξη της θεραπείας, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ο οποίος, μετά από εξέταση και εξέταση, θα σας πει εάν είναι δυνατή η χρήση του προϊόντος σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

συμπέρασμα

Οι σπόροι κολοκύθας είναι ένα νόστιμο και υγιεινό προϊόν που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από σχεδόν όλα τα είδη σκουληκιών. Με σωστή χρήση δεν προκαλούν παρενέργειες και επιπλοκές. Μπορείτε να καταναλώνετε σπόρους κολοκύθας όχι μόνο ως φάρμακο, αλλά και ως προφυλακτικό κατά της ελμινθίασης.