ΤΎΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΊΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌ

παράσιτα σε ανθρώπους

Η σύγχρονη ιατρική όλο και περισσότερο κλίνει προς την παρασιτική θεωρία της νόσου και αποδεικνύει ότι όταν ζουν παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα, δεν υπάρχει κανονικότητα στην ανάπτυξη των διαφόρων τύπων των παραβιάσεων. Υπάρχουν πάνω από 300 γνωστά οργανισμούς, οδηγώντας ένα παρασιτικό τρόπο ζωής στην επιφάνεια του δέρματος και το εσωτερικό. Όλα τα είδη των παρασίτων έχουν διαφορετικούς κύκλους ζωής, οι μηχανισμοί του παρασιτισμού, αλλά ένα πράγμα που τους ενώνει — παρασιτικά νοσήματα προκαλούν μεγάλη ζημιά για τον άνθρωπο.

Ταξινόμηση των τύπων των παρασίτων στον ανθρώπινο οργανισμό

Υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στο πραγματικό και το ψεύτικο παρασιτισμό. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες επιβλαβών οργανισμών για τα ανθρώπινα παράσιτα δεν είναι αλήθεια, επιβλαβές εάν καταποθεί κατά λάθος, ανατρέξτε στο περίπου. Παραδείγματα είναι τα έντομα και βδέλλες στο ρινοφάρυγγα ή το αυτί περάσματα. Λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών, απόφραξη της αναπνευστικής οδού απαιτείται επείγουσα απομάκρυνση των παρασίτων. Θεραπεία της αληθινής παρασιτισμός κυρίως φαρμάκου εξαρτάται από το είδος των παρασίτων.

Τα παράσιτα που ζουν στην επιφάνεια του σώματος και η εξωτερική φορείς

Οργανισμούς που είναι παρασιτικά στην επιφάνεια του δέρματος, ψείρες, ακάρεα, κοριοί, ορισμένα είδη μύγες, κουνούπια. Να προκαλέσει βλάβη στον άνθρωπο με τα τσιμπήματα, μορφή στο δέρμα της αποικίας, προκαλώντας βλάβες του δέρματος. Τα παράσιτα είναι μια σοβαρή απειλή για τον άνθρωπο ως φορείς από λοιμώξεις και ιούς, όπως η εγκεφαλίτιδα, η ελονοσία, ο τύφος, πανώλης, άνθρακα.

Η απλούστερη

Αυτό το μικρό παράσιτο στον άνθρωπο, που αποτελείται από ένα μόνο κύτταρο και παράσιτο σε διάφορα όργανα και ιστούς, προκαλεί σοβαρή ασθένεια, συχνά χρόνια. Το πιο γνωστό είναι αμοιβάδα Giardia, Toxoplasma. Τα μονοπάτια των παρασίτων είναι ποικίλες, κυρίως μέσω της τροφής και του νερού. Ορισμένοι τύποι προκαλούν θανατηφόρες ασθένειες, για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο είδος αμοιβάδα που ζει στο νερό και προκαλεί πρωτογενή αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Σκουλήκια

Στην ομάδα των παρασιτικών σκωλήκων είδη παρασιτικά σκουλήκια που ζουν στα εσωτερικά όργανα των ζωντανών οργανισμών. Είναι αρκετά μεγάλο, που ζουν στο σώμα των παρασίτων μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στους ιστούς και τα όργανα, και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ακόμη και να προκαλέσει το θάνατο.

Υπάρχουν τέτοιοι τύποι των παρασίτων στο σώμα:

 • Ασκαρίδες, νηματώδεις, είναι από 1-2 mm (Trichinella) και αρκετές δεκάδες εκατοστά (roundworm). Ορισμένα είδη, όπως το Ancylostoma, διαπερνούν το δέρμα.
 • Τρηματώδεις σκώληκες, επίπεδη σκουλήκια, γενικά ονομάζεται "σκώληκες" επειδή οι βεντούζες στο σώμα. Η μόλυνση εμφανίζεται από την κατάποση των μολυσμένων μορφές του παρασίτου που αναπτύσσεται στο σώμα του ενδιάμεσου ξενιστή ή στο νερό.
 • Το μεγαλύτερο έλμινθες, κεστώδη, πιο γνωστό όνομα — ταινία ή apni. Υπάρχουν περισσότερα από 10-15 m (ταινίας του βοείου κρέατος), και το μεγαλύτερο εκπρόσωπο, ταινία ευρεία, φτάνει πάνω από 20 m. ο Ενδιάμεσος οικοδεσπότης και η πηγή της λοίμωξης είναι συνήθως τα ζώα της φάρμας.

Localization, όπου ζουν ως παράσιτα

Υπάρχουν διάφορες μορφές του localization. Προσωρινή διαμονή συνεπάγεται εντοπισμό του παρασίτου στον οργανισμό κατά την περίοδο του κύκλου της ανάπτυξης. Το στάσιμο μορφή, όταν τα παράσιτα στον οργανισμό να ζήσει όλη τη διάρκεια της ζωής, τα αυγά στο ανθρώπινο σώμα και δεν απαιτείται για την ωρίμανση ενδιάμεσο ξενιστή. Διαμετακόμισης μορφή του εντοπισμού είναι η περίοδος της μετανάστευσης του παρασίτου σε ένα βιότοπο.

Για τη διάγνωση και τη θεραπεία, είναι σημαντικό να εξεταστεί τόσο η μορφή και το localization. Η τοποθεσία είναι χωρίζεται σε 2 κύριες ομάδες. Η πρώτη ομάδα είναι παρασιτικά στο δέρμα των οργανισμών. Τα παράσιτα μέσα σε ένα άτομο, που επηρεάζουν τα εσωτερικά όργανα, τα είδη που μπορούν να ζήσουν και οστά, ιστούς και υγρά αποτελούν μια ομάδα ενδοπαράσιτα, περιλαμβάνει πρωτόζωα και έλμινθες.

Παράσιτα και στο ανθρώπινο δέρμα

Εσωτερική ανθρώπινα παράσιτα χωρίζονται σε 2 τύπους — τα παράσιτα των ιστών και τα παράσιτα και τα κοιλιακά όργανα που συνδέονται με το εξωτερικό περιβάλλον. Υπάρχουν και άτυπες μορφές της λοίμωξης, όταν τα παράσιτα μπει σε ασυνήθιστα για το είδος των οικοτόπων, γεγονός που περιπλέκει τη διάγνωση και τη θεραπεία, ιδιαίτερα σε βλάβες του εγκεφάλου.

Τα παράσιτα που ζουν στην επιφάνεια του σώματος και στο εξωτερικό όργανα έχουν δύο κύριους τρόπους παρασιτισμό, την προσωρινή και μόνιμη. Τα παράσιτα δεν ζουν στο δέρμα των έμβιων όντων, που τροφοδοτείται μέσα από τα τσιμπήματα είναι προσωρινή και επικίνδυνες λοιμώξεις. Τα παράσιτα που ζουν στο ανθρώπινο δέρμα, να επηρεάσει την ακεραιότητα του επιθηλίου, που προκαλεί δερματικές παθήσεις.

Το πιο αντιμετώπισε τύπους

Κοινή παράσιτα που ζουν στο δέρμα, είναι ο αιτιολογικός παράγοντας της ψώρας — η φαγούρα ακάρεα, ψείρες που προκαλεί η φθειρίαση, και δερματική τικ — παθογόνου δεμοδήκωσης. Την άνοιξη και το φθινόπωρο περίοδο, υπάρχουν ακάρεα που ζουν στο πεδίο και δασικές εκτάσεις. Από τους ευκολότερους πιο κοινοί τύποι των παρασίτων στον άνθρωπο, όπως η Giardia, Toxoplasma, Trichomonas, αμοιβάδα, Plasmodium. Τα σκουλήκια αφορά την κοινή βοοειδών και χοίρων ταινία και η μεγαλύτερη ταινία. Μεταξύ των νηματωδών είναι συχνά διαγιγνώσκεται roundworm, των εντέρων, Trichinella, vlasoglavy. Τα τρηματώδη από τα πιο κοινά ηπατικών Τρηματωδών σκωλήκων και γίγαντα.

Κοινά συμπτώματα της μόλυνσης

Όταν το παράσιτο αυγά ή ενήλικες των παρασιτικών οργανισμών μπει στο ανθρώπινο σώμα, έρχεται η περίοδος επώασης, κατά την οποία παρασιτική λοίμωξη μπορεί να είναι ασυμπτωματική. Σημάδια ορατά εξωπαράσιτα από το δέρμα του αλλεργικά εξανθήματα, πληγές, φαγούρα. Να προσδιορίσει ενδοπαράσιτα πιο δύσκολο, παρασιτικές ασθένειες έχουν συχνά συμπτώματα είναι παρόμοια με άλλες ασθένειες. Τα κύρια συμπτώματα προκαλούνται από τη δράση των τοξινών είναι συχνά αντιληπτή ως συνέπεια την υπερκόπωση και την αγνόησε.

Σήμα για τη διάγνωση είναι η εμφάνιση των συμπτωμάτων αυτών:

 • αλλεργική αντίδραση σε προϊόντα αποβλήτων από παράσιτα?
 • αναιμία;
 • πονοκεφάλους;
 • αναίτιον διαταραχές του ύπνου;
 • δυσπεψία;
 • συχνές ναυτία, πόνος στην κοιλιακή χώρα;
 • η διαταραχή του πεπτικού συστήματοσ;
 • η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος;
 • πόνος στο συκώτι ή να αυξήσει το σώμα;
 • συχνές αναίτιον πόνος στις αρθρώσεις, τους μυς;
 • μακροχρόνιες παθήσεις που δεν σχετίζονται με άλλες διάγνωση ασθενειών.

Διάγνωση

Για την ανίχνευση των εκτοπαρασίτων στο δέρμα είναι δυνατόν με οπτική επιθεώρηση και μικροσκοπική ανάλυση του ιστού. Για να περιπλέξουν τη διάγνωση μπορεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και δευτερογενείς λοιμώξεις που μοιάζουν με δέρμα ασθένειες που δεν έχουν μια παρασιτική προέλευσης.

Αμέσως βρείτε την παρουσία ενδοπαράσιτα είναι πολύ πιο δύσκολο, η λίστα με τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα που υπερβαίνει τις εκατοντάδες των ειδών απαιτεί μια ολοκληρωμένη διάγνωση, η οποία αποτελείται από αρκετές δοκιμές και διαδικασίες:

 • Γενική ανάλυση αίματος;
 • immunoassay εξέταση αίματος;
 • από την εξέταση των κοπράνων;
 • ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία και το υπερηχογράφημα, που σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα μεγάλες ειδών *
 • ανάλυση του δωδεκαδακτύλου περιεχομένου τους *
 • μια μελέτη της έκκρισης της το δωδεκαδάκτυλο 12.

Τα φάρμακα και η θεραπεία

Θεραπεία των παρασιτικών ασθενειών πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, χώρος γιατρό με βάση την εργαστηριακή ανάλυση και τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Αυτό είναι λόγω της υψηλής τοξικότητας των φαρμάκων, την ανάγκη για τακτική παρακολούθηση του ασθενή. Αυτο-θεραπεία μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Αν τα παράσιτα στον άνθρωπο εντοπίζονται συνήθως δεν αναγνωρίζει τους κινδύνους και τις θεραπείες χωρίς εξειδικευμένες αδύνατο.

Τα θεραπευτικά μέτρα που χωρίζονται σε τρία στάδια. Η εκπαίδευση φάση απαιτείται για να αφαιρέσει τις τοξίνες από το σώμα, την ανακούφιση από τα οξέα συμπτώματα και για την προστασία τα εσωτερικά όργανα από τις βλαβερές επιδράσεις των φαρμάκων. Για τους σκοπούς αυτούς, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, ειδικά φάρμακα για να καθαρίζει το σώμα, τα αντιβιοτικά, διατροφή.

Το δεύτερο στάδιο είναι η καταστροφή των παρασίτων, είναι ξεκίνησαν όταν η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή. Μεγάλες σκουλήκια, όπως ο ταινίας του βοείου κρέατος και των μεγάλων παράσιτα στην εσωτερική ιστούς είναι συχνά αφαιρούνται χειρουργικά. Για τη διάρκεια της ιατρικής βέβαια επηρεάζει τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ατόμων, την έκταση των αλλοιώσεων.

Το τρίτο στάδιο έχει ως στόχο να αποκαταστήσει το σώμα και να αποτραπεί η εκ νέου μόλυνση. Σε περιπτώσεις ήπιας μόλυνσης είναι αρκετά απλή θεραπείες υγείας. Παρασιτικές ασθένειες του ανθρώπου μπορεί να απαιτήσει μακροχρόνια θεραπεία και την αποκατάσταση, τη διακοπή του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθυστερεί την επούλωση.

Προληπτικά μέτρα

Στην καρδιά της πρόληψης έγκειται στην προσωπική υγιεινή, τη διαχείριση των τροφίμων και καθαρού πόσιμου νερού, την τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του κρέατος και των ψαριών. Θα πρέπει να δίνεται προσοχή όταν το κολύμπι σε φρέσκο νερό, όπου το παράσιτο ένας τεράστιος αριθμός των επικίνδυνων παρασίτων. Προστασία από τα εξωπαράσιτα είναι η χρήση της ποιότητας εντομοαπωθητικά για να αποφύγετε την επαφή με μολυσμένα άτομα και αντικείμενα.

Τα πιο επικίνδυνα θεωρούνται παράσιτα που βρέθηκαν σε τροπικές περιοχές και χώρες με θερμό κλίμα όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε τέτοιους χώρους, θα πρέπει να είναι προσεκτικά προστασία από τα έντομα. Όλα τα παράσιτα που ζουν στο σώμα μας είναι μια απειλή για την υγεία και τα προληπτικά μέτρα που θα αποτρέψουν μια σοβαρή παρασιτική λοίμωξη.